top of page
  • Yazarın fotoğrafıOrenda

Sosyal Medyada Doğru Paylaşım Nasıl Yapılır?


Bir önceki Dijital Dünya'da Hayatta Kalabilmek! yazımızda sosyal medyanın faydalı ve zararlı yönlerinin yanı sıra sosyal medya yönetimi nasıl olmalıdır konusuna da kısaca değinmiştik. Bu yazımızın konusu ise Sosyal Medyada Doğru Paylaşım nasıl yapılır olacak.


Bir paylaşımın göze çarpması için ilk unsur; tasarım! Fakat bu tasarım öyle gözü çıkartacak derecede renkli, ilgi çekmeyi bekleyecek kadar hareketli bir tasarım da olmamalıdır. Ne de olsa 18.yy tablosu değil. Markanıza yakışır bir tasarım dilinde hazırlanmış olması her zaman paylaşımınızı bir adım önde tutacaktır. Biz kendi adımıza konuşacak olursak yer yer sürrealist çalışmalar yaparız. Lakin çoğunlukla minimalizmin gücünü kullanırız. Sadelik kalitenizi yansıtır, bunu unutmayın ama öyle gelişi güzel bir sadelik değil bu. Yazı karakteri seçiminden renk seçimine, nesne yerleşimlerden büyüklük küçüklüklerine kadar psikolojik bir çekicilik yaratmanız gereklidir.


Paylaşımınızda vermek istediğiniz mesajı doğru şekilde verebilmek için o algıyı yaratacak bir tasarıma ihtiyaç duyacaksınız.


Kimi zaman siyah bir arkaplanda, beyaz, kısa bir slogan çok şey anlatır ama ne yazık ki bunu basitlik ve verilen paranın karşılığını alamamak olarak tanımlandırılması bizleri üzmektedir. Tasarımda doğru psikolojiyi oluşturabilmek fazlasıyla önemli bir noktadır.


Paylaşımınızın tasarım aşaması bittikten sonra hedef kitlenize uygun ve paylaşımınız hakkındaki doğru anahtar kelimeleri seçmelisiniz. Yanlış anahtar kelimeler ulaşılması hedeflenen kişilere ulaşmaya engel olacaktır. Bununla birlikte paylaşımlarınızı doğru zamanlarda yapmalısınız. Gün içinde gelişi güzel saatlerde paylaşım yapmanız yine ulaşmak istediğiniz kişilere ulaşamadan gönderinizin altlarda yok olmasına neden olacaktır. Instagram'ı baz alıp bir günde 1.000.000'dan (bir milyondan) fazla paylaşım yapıldığını düşünürsek, yanlış zamanda yaptığınız paylaşım doğal olarak çöpe gitmiş sayılacaktır.


Doğru paylaşım yapmanın üç temel noktasını tekrar sayacak olursak;


  • Pozitif psikolojiyi oluşturan doğru tasarım hazırlamak

  • Paylaşımınıza ve hedef kitlenize uygun doğru anahtar kelimeleri bulmak

  • Doğru zamanda paylaşım yapmak



Bunların hepsini nasıl yaparım diye düşünmeyin! Biz sizin için bu saydıklarımızı fazlasıyla yapıyoruz.


Bize ulaşmak için burayı tıklayın.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page